February 13, 2016

Noedelsoep met kip.

Chicken noodle soup

Noedelsoep is geen soep die wij thuis regelmatig eten. Kippensoep is dat eigenlijk ook niet. Ik weet niet goed waarom maar wij eten gewoonlijk tomatensoep of groentesoep. Noedels zijn geen 'ding' hier thuis, denk ik. Anyway, gelukkig is er zoiets als het Internet en meer specifiek Pinterest, dat me introduceerde aan de wondere wereld van noedelsoep door me de lekkerste foto's te tonen. De foto's zagen er zelfs zo goed uit dat ik benieuwd werd en besloot het zelfs een ste proberen. Ik stelde het lange tijd uit omdat ik dacht dat het waarschijnlijk te moeilijk zou zijn maar toen werd het Lief ineens gefascineerd door soep maken.
Klinkt raar, ik weet het, maar blijkbaar is soep (momenteel) datgene wat hij het liefste maakt. En je kan maar zoveel keer tomatensoep maken voor het begint te vervelen.  Dus we besloten om ons eens te wagen aan zoiets "moeilijk" als een noedelsoep... en we ontdekten dat het dus helemaal niet moeilijk is! Integendeel, het is gemakkelijker dan onze "gewone" soepen (je moet niks mixen of niks!). Mijn ouders, die altijd de eersten zijn die mogen proeven van onze kookkunsten, waren ook zot van deze soep. Zo zot zelfs, dat we onmiddellijk een tweede pot maakten om in te vriezen, voor die koude dagen waarop je helemaal niet wilt koken.



Ingrediënten


  • 3,5l water + 7-8 kippenbouillonblokjes (of verse kippenbouillon natuurlijk)
  • 2-3 stukken kip (bv. kipfilet)
  • scheutje olie
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • 2 selderstengels
  • hoeveelheid noedels naar keuze (mie werkt hier goed)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de kip voor ongeveer 20-30minuten in voldoende koken water, tot ze helemaal gaar is. Wanneer dat is gebeurd, neem je de kip uit het water en leg je ze even op een bordje apart, zodat ze kan afkoelen.
  2. Snijdt de groenten in kleine stukjes (kan je al doen terwijl de kip gaart). Stoof de selder en wortels even aan in een beetje olie en voeg even later ook de prei toe.
  3. Voeg het water toe (tip; je kan het water waarin de kip gaarde hier ook voor gebruiken aangezien hier heel wat smaak van de kip in zal zitten) en voeg ook de bouillonblokjes toe. Laat de groenten zachtjes pruttelen op een laag vuur.
  4. Ondertussen kan je de kip met je handen uit elkaar trekken zodat je hapklare stukjes krijgt. Voeg die ook toe aan de soep.
  5. Voeg tot slot ook de noedels toe en laat ze garen zolang als staat aangegeven op de verpakking (duurt meestal slechts enkele minuten). 
  6. Kruid af met peper en zou naar smaak en serveer.


----------------------------------------------------------------------
English version

Noodle soup is not really a thing we eat at our home. Chicken soup isn't either. I'm not sure why but we usually just ate tomato or vegetable soup. Noodles isn't a thing here, I suppose. Anyway, luckily there's such a thing called 'the Internet' and more specifically, Pinterest, which introduced me to noodle soup by showing me the most delicious photos of them. In fact, the pictures looked so good that I got curious and wanted to try it for myself. I've put it off for a long time because I thought it was probably too complicated but then the Boyfriend became really interested in making soups. Yeah, sounds weird but soup apparently is his favourite dish to make (at the moment). And there's only so much tomato soups you can make. So we decided to finally tackle the "complicated' noodle soup... and we discovered it's not complicated at all! On the contrary, it's easier than our 'regular' soups. In addition, my parents - who get to taste everything firsthand in exchange for the kitchen we may use - absolutely loved this dish as well. So much, that we already made another batch to put in the freezer, for those cold days during which you don't want to cook at all.

Ingredients

  • 3,5 l water + 7-8 chicken stock cubes (or 3,5 l fresh chicken stock)
  • 2-3 pieces of chicken (e.g. chicken breast)
  • 2 carrots
  • 1 leek
  • 2 celery sticks
  • amount of noodles to your liking (I used mie, I believe)

Preparation

  1. Cook the chicken for about 20-30 minutes in boiling water or until fully cooked through. Once the chicken is done, take it out of the water and lay aside to cool off.
  2. Cut the vegetables into small pieces. Stove the celery and carrots first before adding the leek. 
  3. Add the water (tip: you can use the same water in which the chicken was boiling, it will give you more flavour) and chicken stock cubes (or the fresh chicken stock if you're using this) and let cook a little while.
  4. In the meantime, if your chicken has cooled off, you can cut the chicken into little pieces or tear the chicken apart by hand (that's what I love to do) and add it to the soup as well.
  5. Add the noodles to the soup and let cook until they're ready (see the package for the exact time).
  6. Finally, add seasoning to your liking and serve.

2 comments:

  1. Oh dit zou zoooo welkom zijn nu (beetje ziek :p) klinkt lekker! Ga ik eens moeten proberen :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oei, veel beterschap in ieder geval! Noedelsoep is inderdaad dan de beste remedie ;)

      Delete