March 26, 2016

Champignonsoep.

champignonsoep

Gezien wat er deze week gebeurd is, voelde het een beetje raar om een blogpost over soep online te zetten. Niet alleen met wat er in Brussel is gebeurd, maar ook persoonlijke dingen die er zijn gebeurd. Ik ga je niet vervelen met de details, ik denk dat wat er in Brussel gebeurd is alleen al genoeg is voor de week. Het enige wat ik eigenlijk kan en wil zeggen is dat het echt een kutweek was. Desalniettemin, post ik toch gewoon mijn recept voor champignonsoep, hoe banaal het ook mag zijn, het is ook gewoon te lekker om het jullie te onthouden... En ik denk dat we allemaal wel wat comfort food kunnen gebruiken na deze week.



Ingrediënten


  • scheutje olie
  • 1 ui
  • 750g champignons
  • 2 blokjes kippenbouillon (groente kan ook)
  • 2l water
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de ui en snijd in kleine blokjes. Stoof ze aan in wat olie in een grote kookpot.
  2. Kuis de champignons en snijd in stukjes. Voeg ze bij de ui en laat minstens 5 minuten meestoven. Als je wil, kan je ook enkele stukken apart houden voor de decoratie van je soep.
  3. Kruid met peper en zout
  4. Voeg het water toe an laat 15minuutjes zachtjes koken.
  5. Voeg de bouillonblokjes toe en mix de soep tot ze een mooie, zijdeachtige structuur krijgt.
  6. Proef en check of je nog wil bijkruiden. Voeg ook de champignons toe die je apart hield (als je dat hebt gedaan tenminste).
Geniet van de soep, knuffel je geliefden. Zeg dat je ze graag ziet en geniet er elke minuut van!


----------------------------------------------------------------------------
English version

Seeing what happened this week, it seems weird posting a soup recipe. For myself, it's not just the events that happened in Brussels but some personal stuff that's been going on. I'm not going to bore you with the details, I think what happened in Brussels alone is enough to capture for the week. But all I have to say is: this week really sucked! Nonetheless, I'm still posting my mushroom soup recipe because it's just a really good one... And I think we can all use some comfort food this week. 

Ingredients

  • 750 g mushrooms
  • 1 onion
  • 3 chicken stock cubes (you can use vegetable as well)
  • 2 l water
  • pepper and salt

Preparation

  1. Cut the onion into small pieces and stove in your soup kettle.
  2. Clean the mushrooms and cut them into small pieces. Add them to the onion and let stove for at least 5 minutes. If desired, you can keep some pieces apart to add them as decoration to your soup later.
  3. Season with pepper and salt.
  4. Add the water and let simmer for about 15 minutes.
  5. Add the stock cubes and mix the soup with a mixer until smooth.
  6. Taste and see whether it needs more seasoning. Add the decorational mushrooms, if you want.
  7. You can also add a little bit of cream to the soup. I personally don't because I like the soup as is  but it's an option.
Enjoy the soup, cuddle up with your loved ones and give them a big hug. Tell them you love them and enjoy every minute of it.

No comments:

Post a Comment