January 18, 2017

Chili Chocomelk

Chili chocomelk - A Floral Sunset

Als we de weerberichten mogen geloven, komen er enkele koude dagen/weken aan. Wat is er beter om je warm te houden tijdens koude winterdagen dan een tas warme chocomelk? Omdat ze extra koud weer geven, moeten er natuurlijk extra middelen worden ingezet. Daarom voegde ik een beetje chili aan de chocomelk toe. Als dat je niet opwarmt, weet ik het ook niet meer (of ja.. misschien nog meer chili? šŸ˜ƒ). Ik kan je in ieder geval al zeggen dat ik het al heb uitgetest op het Lief en dat het heel effectief is gebleken. šŸ˜‰

Ingrediƫnten


  • 1 l melk
  • 250 g chocolade
  • 1 tl puddingpoeder (chocoladesmaak)
  • 1 el suiker
  • mespuntje cayenne

Bereiding

  1. Warm de melk op op een middelhoog vuur. Hou wel een scheutje melk apart om het puddingpoeder in op te lossen.
  2. Voeg de chocolade toe en laat die smelten in de melk.
  3. Voeg ook de suiker ook toe aan de melk en breng zachtjes aan de kook.
  4. Los het puddingpoeder op in het scheutje melk.
  5. Wanneer de chocolademelk kookt, voeg je het opgeloste puddingpoeder toe aan de chocolademelk en roer heel goed zodat je geen klonterjes krijgt.
  6. Voeg tot slot de cayenne toe aan de chocolademelk. Begin rustig aan, je kan altijd cayenne toevoegen als je het niet pikant genoeg vindt.

No comments:

Post a Comment