January 11, 2017

Kervelsoep.

Kervelsoep - A Floral Sunset

Wat is er beter tijdens deze koude winterdagen dan een warm, dampend kommetje met soep? Zalig vind ik het, tijdens een koude winterdag met m'n dekentje een boek of mijn laptop in de zetel. The Real Housewives of Beverly Hills bingewatchen of een andere Amerikaanse reality tv show (= mijn guilty pleasures). Deze kervelsoep is ontstaan omdat het Lief kervel nodig had voor een gerecht en je dat blijkbaar alleen in gigantische potjes kan kopen. Met de overschot toverde ik dus deze soep tevoorschijn! En ik heb er alleen maar complimenten over gekregen dus ze is zeker het testen waard!

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 100 g kervel
  • 1 aardappel
  • 1,5 l kippenbouillon
  • klontje boter
  • 400 g gemengd gehakt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijdt de prei overlangs door en spoel goed, verwijder de buitenste bladeren. Wanneer de prei gekuist is, snijdt je het in stukjes.
  2. Schil de aardappel en snijdt ook in stukjes.
  3. Stoof de prei aan in een pan met wat boter en voeg na een paar minuten ook de aardappel toe.
  4. Voeg de kervel toe en overgiet met de kippenbouillon. Laat dit een kwartier tot 20 minuten koken.
  5. Rol in tussentijd balletjes van het gehakt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  6. Na 20 minuten mix je de soep tot een mooi romig geheel. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een extra bouillonblokje.
  7. Voeg de balletjes toe aan de soep en laat nog een vijftal minuten mee koken.
  8. Proef een balletje om zeker te zijn dat ze gaar zijn. Schenk een kommetje soep uit, neem je dekentje en zet je favoriete tv-programma op. Geniet!

No comments:

Post a Comment