January 4, 2017

Kaneelbroodjes.

Kaneelbroodjes - A Floral Sunset
Vorig jaar rond deze periode, mochten we elke zaterdag van de maand gaan werken (vooraleer je denkt; welke zot doet dat nu? Het was dubbel betaald šŸ˜‰). Een bijkomend voordeel was dat we ontbijt en lunch kregen. Niks fancy, maar bij de ontbijtkoeken zaten de lekkerste kaneelrolletjes! Sindsdien wilde ik diezelfde kaneelkoffiekoekjes opnieuw maken. Maar dan beter. Ik heb talloze recepten gepind maar het echt maken heb ik altijd uitgesteld... tot nu! Ik heb nog een paar andere recepten/verzinsels die ik wil uitproberen maar deze vond ik al heel geslaagd! Dus zeker proberen als je - net als ik - van een zoet ontbijt houdt!

Ingrediƫnten

  • 750 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 400 ml melk
  • een zakje instant gist
  • een snuifje zout
  • 50 g gesmolten boter
  • 75 g bruine suiker
  • 2 tl kaneel

Bereiding

  1. Meng de bloem, met het ei en het snuifje zout in een mengkom.
  2. Warm de melk een beetje op tot ze lauw is en meng de gist er in. Meng dit doorheen de bloem tot een geheel. Gebruik je handen!
  3. Kneed het deeg voor een paar minuten en laat een uurtje afgedekt rusten op een warme, droge plaats.
  4. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg uit tot een grote rechthoek (of toch ongeveer) van +- 50cm x 50cm. 
  5. Meng de gesmolten boter met de bruine suiker en kaneel. Smeer het mengsel over het deeg.
  6. Rol het geheel op tot een worst en snijdt er stukken van +-1,5 cm van. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  7. Laat nog een halfuurtje rusten op dezelfde warme, droge plaats. Je kan ondertussen de oven al voorverwarmen op 180°C.
  8. Zet in de oven voor een twintigtal minuten of tot ze goudbruin zijn. 

No comments:

Post a Comment