January 21, 2017

Lasagne.

Lasagne - A Floral Sunset

Misschien ligt het aan mij maar tijdens koude dagen heb ik nood aan comfort food. Gewoon, efkes zonder nadenken kunnen eten van iets wat eigenlijk niet zo gezond is, maar wat u toch beter doet voelen. Lasagne is zo'n gerecht voor mij. En alles wat met cookie dough te maken heeft, natuurlijk. En ijs. En chocolade. Maar dus ook pasta en in het bijzonder, lasagne. Dat het aan warmere, Italiaanse zomeravonden doet denken is natuurlijk ook mooi meegenomen in deze koude winterdagen.

Ingredi├źnten

  • 10 lasagnevellen
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 blikken tomaten in stukjes
  • 4-5 wortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml melk
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de ui, wortels en knoflook en snipper fijn.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een pan/pot en bak de uien glazig, samen met de knoflook. Voeg ook de wortels toe zodat ze al wat zachter kunnen worden.
  3. Voeg het gehakt toe aan het geheel en druk het uit elkaar met een vork.
  4. Voeg ook de tomaten in blik toe en laat sudderen op een medium vuur. Kruid af met peper en zout.
  5. Ondertussen kan je aan de bechamelsaus beginnen. Laat de boter smelten in pot en voeg de bloem toe zodat een roux ontstaat. Roer goed door en laat even bakken tot je een koekjesgeur begint te ruiken.
  6. Voeg de melk toe aan de roux en blijf goed roeren zodat je geen klonters krijgt en een dikke saus ontstaat. Kruid opnieuw af met peper en zout en eventueel wat nootmuskaat.
  7. Wanneer je beide sauzen klaar zijn, kan je de lasagne beginnen samenstellen.
  8. Neem er een ovenschotel bij en bedek de bodem met een beetje saus. Bedek deze met de lasagnevellen, die je dan opnieuw bedekt met wat bechamelsaus. 
  9. Blijf de laagjes opstapelen tot je ovenschotel helemaal gevuld is. Eindig wel met de bechamelsaus.
  10. Strooi er heel wat geraspte kaas over (zoveel je wil, maar ik heb graag veeeeeeel, het is en blijft comfort food) en zet in een voorverwarmde oven van 200°C voor ongeveer 30 minuten of tot de korst goudbruin is.

1 comment: